Leshotel

Kasablanka, Maroko: moderní město s koloniálním dědictvím a plážemi

block
Obrázek odboklm

Kasablanka je druhé největší město v Maroku a jedno z nejznámějších. Své jméno získalo právě díky své poloze, která přináší obyvatelům i návštěvníkům krásné výhledy na Atlantský oceán. Město se stalo oblíbeným turistickým cílem díky svému modernímu vzhledu spojenému s koloniálním dědictvím a malebnými plážemi.

Jednou z nejznámějších památek v Kasablance je Hassanova mešita, která je jednou z největších mešit na světě a její minaret je nejvyšší na světě. Mešita je otevřena i pro nevěřící a návštěvníci se mohou obdivovat její krásné mramorové interiéry a nádhernou architekturu.

Kasablanka nabízí i bohatý kulturní život s mnoha muzei, galeriemi a divadly. Živá atmosféra města láká turisty k průzkumu malebných uliček, kde se mísí arabská tradice s evropským stylem.

Na pobřeží se nachází několik krásných pláží, kde si návštěvníci mohou užít sluneční paprsky a osvěžující moře. Pláže jsou vybaveny restauracemi a barem, kde si můžete dopřát lahodné místní speciality a osvěžující nápoje.

Kasablanka je skvělým místem pro ty, kteří chtějí poznat moderní stránku Maroka spojenou s bohatou historií a krásnými plážemi. Toto město nabízí kombinaci exotiky, pohodlí a zážitků, které si každý návštěvník jistě zamiluje.