Leshotel

Madeira, Portugalsko: ostrov květin a fauny uprostřed Atlantiku

block
Obrázek odjodastephen

Madeira je jedinečný ostrov ležící uprostřed Atlantského oceánu, který je známý svými úchvatnými květinami, zelenými horami a krásnými plážemi. Tento krásný ostrov láká každoročně tisíce turistů, kteří sem přijíždějí nejen kvůli jeho přírodní kráse, ale také díky perfektnímu klimatu a bohaté nabídce aktivit.

Jedním z hlavních turistických lákadel ostrova Madeira jsou jeho malebná města, jako je Funchal, hlavní město Madeiry, s úchvatnými památkami, příjemnými restauracemi a malebnými uličkami. Turisté zde také mohou navštívit botanické zahrady, kde se mohou seznámit s místní flórou a faunou.

Pro dobrodružné turisty nabízí Madeira také mnoho outdoorových aktivit, jako je trekování po horách, potápění či šnorchlování v azurových vodách Atlantiku nebo jízda na kánoi po pobřeží ostrova. Pro ty, kteří preferují odpočinek a relaxaci, jsou zde nádherné pláže s bílým pískem a tyrkysovou vodou, ideální pro slunění a koupání.

Pro milovníky gastronomie je Madeira také rájem, kde mohou ochutnat tradiční portugalská jídla a pokrmu z čerstvých mořských plodů. K tomu samozřejmě nesmí chybět sklenka místního slavného vína Madeira, které je známé pro svůj výrazný sladkokyselý chuťový profil.

Nezáleží na tom, zda jste příznivcem dobrodružství, relaxace nebo poznávání nových kultur, Madeira má co nabídnout pro každého. Tento kouzelný ostrov je opravdovým rájem pro každého turistu, který touží po dovolené plné krásné přírody, dobrodružství a relaxace.