Leshotel

Havaj, USA: ostrovní exotika, aktivní sopky a krásné pláže

block
Obrázek oderikccooper

Havajské ostrovy jsou jedinečným turistickým cílem, který kombinuje exotickou přírodu, aktivní sopečnou činnost a nádherné pláže. Havajský arhipelág se skládá z několika ostrovů, z nichž největší a nejznámější jsou Oahu, Maui, Kauai a Velký ostrov.

Turisté z celého světa přijíždějí na Havaj, aby si užili tropického podnebí, surferské ráje a mnoho historických a kulturních památek. Kráter sopky Kilauea na Velkém ostrově je jedním z nejaktivnějších sopek na světě a turisté se mohou podívat přímo do jejího kráteru a sledovat lávu, jak proudí do oceánu.

Havajské pláže jsou známé svou bílou pískovou pláží, tyrkysově modrou vodou a skvělými možnostmi k potápění a šnorchlování. Například pláž Waikiki na Oahu je oblíbeným místem pro surfaře, zatímco pláž Hanauma Bay je ideální pro pozorování korálů a tropických ryb.

Celkově Havaj nabízí turistům kombinaci adrenalinových outdoorových aktivit, relaxace na pláži a poznávání exotické kultury a historie. Je to skvělý cíl jak pro dobrodružné cestovatele, tak pro ty, kteří hledají klid a relaxaci na exotickém ostrově v Pacifiku.